Een deken en 3 kussens uit babykleertjes

  • Klant

    Yvonne

  • Datum

    November 2020

Een deken voor mamma en…

De jongens van Yvonne waren al een paar jaar hun babykleertjes ontgroeit. In 4 big-shoppers stond de boel opgeslagen op zolder. Tot haar moeder haar een krantenknipsel uit de Telegraaf overhandigde en ze ineens wist wat ze met de rompertjes van Timme en Benno wilde doen. Al snel was de afspraak gemaakt en kwam Yvonne met de shoppers naar mij toe.

Haar wens was een lekker deken waar ze zich warm in kon wikkelen tijdens bankhang momenten. En ze wilde voor elk van de jongens een kussen van hun eigen rompertjes. Als laatste een kussen voor haar man. Ze gaf me verder alle creatieve vrijheid.

Het was even puzzelen, ik wilde iets bijzonders met de drukknopjes van de rompertjes doen. Uiteindelijk kwam er een soort schubpatroon uit. Ik maakte hier twee kussens mee. Op de achterkant stoer de naam van de jongeman wiens rompertjes de voorkant sieren. Aan de zijkanten deed ik ook de drukknoopjes van de rompertjes zodat alle kussens én het deken aan elkaar gemaakt kunnen worden, om te benadrukken dat ze bij elkaar horen, net als de leden van deze gezellige familie.

De kussen en het kleed werden gemaakt in patchwork achtige vorm van alle resten aan kleertjes. Ik vond het leuk een muts in het deken te verwerken, zoals je dat soms in een baby wikkel handdoek ziet.

Het was een geweldige opdracht waar ik met veel plezier aan heb gewerkt. Yvonne en haar familie waren onwijs blij met de ReConstructed stukken!