Herinneringsstukken van Babykleertjes

  • Klant

    Marjolijn

  • Datum

    September 2019

Een nieuw leven voor de oude babykleertjes

In verband met de verhuizing, moest er opgeruimd worden. Dat betekent kritisch naar je spullen kijken en keuzes maken; wat gaat mee, wat gaat weg. En dat is een moeilijke keuze als het gaat om de dingen waar een emotionele herinnering aan zit. Zoals moeder worden van een wolk van een zoon. Jamie is ondertussen alweer 9 maar zijn babykleertjes wegdoen was een opgave… Tot ze hoorde van wat ik doe. Opeens was het haar duidelijk!

Marjolijn kwam bij me met de kleertjes die we op de grond om ons heen uitspreidden. Zo konden we kleuren bij elkaar zoeken en er ontstond een begin van een plan. Mar wilde 2 kussens voor de woonkamer en 1 voor op Jamie zijn kamer. Ook was het belangrijk dat Jamie’s eerste romper een prominente plek kreeg.

Omdat er zoveel emotie bij kwam kijken (Mar kon bij elke kledingstuk een verhaal vertellen) vond ik het belangrijk dat de stukken individueel ’tastbaar’ bleven. In de kussens voor de woonkamer zijn alle kledingstukken in vouwen verwerkt, van donker naar licht. Zo kan ze elk kledingstuk, individueel vastpakken en de herinnering laten herleven. Aan de lichte kant plaatste ik op elk kussen een harthelft, gemaakt van Jamie’s eerste romper. Als je de kussen tegen elkaar aanlegt, wordt het hart heel.

Het kussen van Jamie zelf is veel kleuriger en speelser. En ook in dit kussen heb ik twee harthelften van het eerste rompertje verwerkt. Zodat dit kussen, als je het tussen de twee andere kussens plaats, 2 harten maakt. Als symbool voor zoon, geflankeerd door zijn ouders, in liefde. Er zitten ook zakjes op verwerkt, om briefjes met lieve teksten in te verstoppen.